Dogo Junior® 60 tablet

37,99 €
Lastnosti
Šifra 0000009908243
Ean W555GJ
Znamka DOGOteka
Življenjsko obdobje Mladiči
Specifične potrebe Težave s sklepi, Aktivni psi
Prehranski dodatki Skrb za zdravje naših kosmatincev
Velikost pasme Majhne pasme, Srednje pasme, Velike pasme

Dogo Junior® 60 tablet

37,99 €
Na zalogi Zaloga po poslovalnicah
Opis

PRIPOMORE K SKLADNEMU RAZVOJU KOSTI IN SKLEPOV PSOV IN MAČK V DOBI RAZVOJA

Dopolnilna krmna mešanica v tabletah za pse in mačke v fazi rasti. Izboljšana formula z dodatkom ribjega olja.

PODROBNO O IZDELKU:

GLUKOZAMIN SULFAT – s kemičnega vidika je glukozamin amino monosaharid ali monosaharid, za katerega je značilna zamenjava hidroksi funkcionalne skupine z amino funkcionalno skupino. Glukozamin je eden glavnih predhodnikov glikoproteinov, zlasti proteoglikanov, makromolekul, sestavljenih iz osrednje beljakovinske strukture (jedra), na katero so kovalentno povezane strukture disaharidov ali glikozaminoglikanov (GAG), tj. dolge, nerazvejane verige, ki se izmenjujejo v diaharidih z amino saharidi. Vsi GAGi vsebujejo derivate glukozamina.
Proteoglikani so glavne sestavine zunajceličnega matriksa vezivnega tkiva kosti in hrustanca in so z nekovalentnimi vezmi povezani z dolgimi verigami hialuronske kisline, kemično tudi glikozaminoglikana (GAG). Znotraj teh ogromnih agregatov proteoglikanov in hialuronske kisline so v matriksu tudi beljakovine, kot so kolagen, elastin in fibronektin, zaradi česar je sam matriks bolj odporen.
Glukozamin ima zato zelo pomembno vlogo v strukturi teh tkiv, zato je njegova uporaba pri rastočih psih lahko koristna za normalen razvoj kosti in sklepov.

HONDROTIN SULFAT – Hondroitin sulfat je glikozaminoglikan (GAG), ki je zato v obliki proteoglikanov tudi zelo pomembna sestavina zunajceličnega matriksa vezivnega tkiva kosti in hrustanca.
Dajanje glukozamina in hondroitin sulfata mladičkom je zato lahko koristno za krepitev in hondroprotekcijo kostnih in hrustančnih struktur.

EQUISETUM ARVENSE – ta rastlina, znana tudi kot “preslica”, je še posebej bogata s silicijevim dioksidom, tako v steblu kot v listih.
Dobra vsebnost silicijevega dioksida je v polnozrnatih žitaricah, morskih sadežih (raki), številni zelenjavi (čebula, šalotka, jagode, grah, pitna voda in nekatere mineralne vode).
V zadnjem desetletju so nekatere študije prepoznale silicij kot element v sledovih, ki igra pomembno vlogo v vezivnem tkivu, zlasti v kosteh in hrustancu. Nekatere nepravilnosti kosti in hrustanca so povezane z zmanjšanjem komponent matriksa, kar poudarja, da je potreba po siliciju pri tvorbi kolagena in GAG pomembna zahteva. Glavni učinek silicija v kosteh in hrustancu je na organski matriks (predstavljen s kolagenskimi vlakni), potopljen v amorfno snov proteoglikanov in GAG. Zdi se, da pomanjkanje silicija močneje vpliva na organsko matriko kosti kot na postopek mineralizacije. Nadaljnjo podporo presnovni vlogi silicija v vezivnem tkivu zagotavlja odkritje, da je silicij glavni ion osteogenih celic in je prisoten v še posebej visokih koncentracijah v presnovno aktivnem stanju celice; poleg tega silicij v mitohondrijih teh celic doseže razmeroma visoke ravni.
Pomanjkljiva stanja tega elementa so na živalskih modelih pokazala pomanjkljivo tvorbo sklepov, pomanjkljivo endohondralno rast, okvare sklepnega hrustanca. Equisetum zaradi vsebnosti silicijeve kisline je lahko koristen, zato je koristen za podporo funkcionalnosti kosti in hrustanca.

HRANJENJE ŽIVALI Z BELJAKOVINAMI – hrana neprestano proizvaja kisle odpadke in telo se po svojih najboljših močeh trudi, da bi jih odpravilo. Znano je, da prehrana, bogata z beljakovinami, zlasti živalskimi in v manjši meri rastlinskega izvora, vodi do nastanka številnih kislih odpadkov, vendar je organizem sposoben uravnotežiti (nevtralizirati) odvečne kisle snovi s sprožitvijo različnih mehanizmov . Če pa nima zadostne alkalne zaloge (bikarbonati), teh kislin ne more stoodstotno nevtralizirati. V tej situaciji kost predstavlja temeljno rezervo mineralov, iz katerih telo črpa. To na dolgi rok vodi do osiromašenja njene mase z oslabitvijo (oslabelost kosti).
Količina kalcija v hrani ni tako pomembna kot lastnost, da kalcija ne odstranjuje iz telesa.
Zato je pomembno, da vedno hranite uravnoteženo prehrano s hranili, kot so beljakovine, ogljikovi hidrati in maščobe.

LAMINARIA DIGITATA – laminaria digitata je vir alg različnih hranil, kot so natrij, kalcij, magnezij, železo, mangan, cink, jod, in ponuja vse prednosti teh snovi v naravni in nesintetični obliki. Kalcij, ki ga vsebujejo alge, je odlična hrana za mladičke.

SPIRULINA MAXIMA – je tudi alga – Alge na splošno, zlasti njihove stene, so bogate s polisaharidi, beljakovinami in lipidi. Spirulina je znana po svojih prečiščevalnih lastnostih zaradi polisaharidne komponente in po antioksidativnih lastnostih zaradi prisotnosti fenolnih kislin, alfa-tokoferola in beta-karotena.

PERNA CANALICULUS – splošno znana kot zelena školjka, je novozelandska zelena školjka. Nekatere nedavne študije so pokazale, da je ta hrana lahko še posebej koristna za zdravje sklepov. Ta lastnost je pripisana vrsti hranilnih snovi, predvsem pa se zdi, da je to predvsem posledica prisotnosti eikozatetraenojske kisline (ETA), večkrat nenasičene maščobne kisline iz omega 3 serije. Perna canaliculus ima vsebnost mineralov, vsebuje visok odstotek beljakovin, ogljikovih hidratov, glikozaminoglikanov (glukozamin), lipidov in kot že omenjeno, mineralov.

VITAMIN C – z antioksidativnim delovanjem prispeva k tvorbi naravnega kolagena.

VITAMIN E – antioksidativni učinek.

SELEN – mineral, ki podpira normalno delovanje imunskega sistema in je koristen za zaščito celic pred oksidativnim stresom.

RIBLJE OLJE – Izboljšana formula z dodatkom ribjega olja. Vsebuje ribje olje, dobro znan vir nenasičenih maščobnih kislin iz omega 3 serije. Polinenasičene maščobne kisline so molekule, sestavljene iz ogljikove verige s končno karboksilno skupino in končno metilno skupino. Ogljikova veriga ima tako preproste kot dvojne vezi, torej nenasičene dele.
Omega 3 maščobne kisline in omega 6 so opredeljene kot esencialne maščobne kisline, saj jih telo ne more sintetizirati, zato jih je treba nujno jemati s prehrano. Večkrat nenasičene maščobne kisline, zlasti EPA in DHA, imajo znane zdravstvene lastnosti, predvsem blagodejno delovanje na ravni srčnega delovanja, krvnega tlaka in ravni holesterola v krvi.

AKTIVNE SESTAVINE:

Izdelki, pridobljeni s preoblikovanjem zelišč (prah Equisetum arvense L. 10%, prah Laminaria digitata 5%, prah spirulina maxima 4%), glukozamin sulfat (iz živalskega tkiva) 10%, hondroitin sulfat (iz prašiča) 10%, maltodekstrin, hidrolizati živalskih beljakovin (iz perutninskih jeter), magnezijeva sol stearinske kisline, 1% ribjega olja, 1% perna canaliculus v prahu.

Vsebuje ribje olje, dobro znan vir nenasičenih maščobnih kislin iz omega 3 serije. Polinenasičene maščobne kisline so molekule, sestavljene iz ogljikove verige s končno karboksilno skupino in končno metilno skupino. Ogljikova veriga ima tako preproste kot dvojne vezi, nenasičene dele.
Omega 3 maščobne kisline, kot tudi omega 6, so opredeljene kot esencialne maščobne kisline, ker jih telo ne more sintetizirati, zato jih je treba nujno jemati s prehrano. Večkrat nenasičene maščobne kisline, zlasti EPA in DHA, imajo znane zdravstvene lastnosti, predvsem blagodejno delovanje na ravni srčnega delovanja, krvnega tlaka in ravni holesterola v krvi.

Karakteristične sestavine 1 tableta 1 g

 • Hondroitin sulfat (iz prašiča)100 mg
 • Glukozamin sulfat (iz morskih rakov)100 mg
 • Equisetum arvense L.100 mg
 • Laminaria Digitata50 mg
 • Spirulina Maxima40 mg
 • Perna Canaliculus10 mg
 • L-glutaminska kislina50 mg
 • Selen52,5 mcg
 • C vitamin

DOZIRANJE: Tablete po 1 g (od 2 mesecev dalje do končnega razvoja). 

 • (od 2 mesecev dalje do končnega razvoja. )
 • psi in mačke do 10 kg1 tableta
 • psi 11 – 20 kg2 tableti
 • psi nad 20 kg3 tablete

Pakiranje: DOGOjunior® prehransko dopolnilo za pse in mačke, 60 tablet po 1 gram

Način uporabe: Vmešati ustrezno število tablet v dnevni obrok hrane oziroma direktno na koren jezika živali. Povečana apetibilnost.

Lastnosti
Šifra 0000009908243
Ean W555GJ
Znamka DOGOteka
Življenjsko obdobje Mladiči
Specifične potrebe Težave s sklepi, Aktivni psi
Prehranski dodatki Skrb za zdravje naših kosmatincev
Velikost pasme Majhne pasme, Srednje pasme, Velike pasme
Ti je izdelek všeč? Deli mnenje z ostalimi

Priporočamo še

Cena
65,99 €
Animal food bag icon